Работно време:
Пон - Пет: 9:00 - 18:00
Телефон:
+359 888 915 215
E-mail:
office@kostovpartners.bg

Процедури и договори

Регистрация на тютюневи продукти и електронни цигари в Европейската комисия.

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 

Регистрация на тютюневи продукти и електронни цигари в Европейската комисия.

 

 

 

Съгласно Директивата за тютюневите изделия (2014/40/ЕС) производителите и вносителите на тютюневи изделия, електронни цигари и контейнери за многократно пълнене трябва да предоставят основна информация на органите в страните от ЕС, в които възнамеряват да продават своите продукти. Електронният инструмент за предоставяне на тази информация се нарича Общ портал на ЕС (EU-CEG).

Ето някои основни насоки как да използвате Общия портал на ЕС (EU-CEG), за да подавате информация до страните от ЕС относно тютюневи изделия, електронни цигари и контейнери за многократно пълнене в изпълнение на разпоредбите на Директивата за тютюневите изделия (2014/40/ЕС).

 

Кантора „Костов и партньори“ може да Ви съдейства във връзка с регистрация на Вашите тютюневи продукти и електронни цигари в Европейската комисия. Моля, прочетете внимателно следната информация преди да ни зададете Вашите въпроси по темата:

 

1) Трябва ли да се регистрирам, за да получа идентификационен номер на подател? Трябва да се регистрирате за идентификационен номер на подател (ID на подател), ако:

сте производител или вносител на тютюневи изделия, електронни цигари или контейнери за многократно пълнене. Вашият ID на подател ще ви е нужен всеки път, когато подавате информация за продукти посредством EU-CEG. Освен това трябва да го посочвате при всяка кореспонденция относно информацията за продукта, която сте изпратили.

 

НЯМАТЕ нужда от ID на подател, ако:

-сте трета страна (напр. фирма или консултант, наети от производител/вносител), която подава информация от името на производител/вносител. Дори ако е трябвало да се регистрирате за ID на пода

тел от името на производител или вносител, трябва да попълните във формуляра за регистрация данните на предприятието на производителя или вносителя.

2) Как да се регистрирате, за да получите ID на подател?

 

Създайте си профил в EU Login, ако нямате такъв.

Изтеглете формуляра за регистрацияПопълнете формуляра. Изпратете формуляра (съгласно инструкциите във формуляра).

 

След като Европейската комисия получи попълнения формуляр, ще започне процесът на създаване на вашия ID на подател. Това може да отнеме няколко дни, особено през по-натоварени периоди, така че, моля, имайте търпение. Освен това определянето на ID на подател е само междинна стъпка при предоставянето на вашето предприятие на достъп до EU-CEG.

 

Изпращането на информация чрез EU-CEG ще бъде възможно само след като получите вашия номер на СТРАНА, което изисква няколко дни допълнително време за обработка. След като ви бъде определен ID на подател, вече можете да изтеглите инструмента XML Creator и да започнете да работите по вашите XML файлове; можете да го изтеглите от групата по интереси на платформата CIRACBC.

 

Преди Европейската комисия да ви зачисли ID на подател, може да се наложи да Ви поиска допълнителна информация. Също така си запазваме правото да анулираме ID на подател, ако се наложи.

 

За да изпращате данни между системи, ще ви е необходим достъп до мрежата за електронни доставки (e-Delivery). Тази мрежа се управлява от Комисията, за да може информацията да се предава по безопасен и надежден начин. След като получите вашия ID на подател, ИТ отделът на Комисията ще се свърже с вас с допълнителни инструкции за това как да използвате това техническо решение.

 

Процедурата по регистрация на тютюневи изделия и електронни цигари в Европейската комисия изисква специализиран софтуер, опит и съдействие при структуриране и набавяне на информацията, както и съвместна работа със социологически агенции, които да участват като експертиза в процеса. Кантора „Костов  и партньори“ има дългогодишна практика по темата. Доверете ни се. Ние ще извършим тази сложна процедура професионално и надеждно вместо Вас.

 

 

 

logo-footer_new.png
Пловдив
ул. Цоко Каблешков 10, ет.2
+359888915215
office@kostovpartners.bg
© 2023 Kostovpartners.bg. Всички права запазени. Уеб дизайн CreateDesigns