Работно време:
Пон - Пет: 9:00 - 18:00
Телефон:
+359 888 915 215
E-mail:
office@kostovpartners.bg

НОВИНИ

Доцент Минко Георгиев и две медии съдени от адв. Костов за реч на омразата.

Потребителски рейтинг: 4 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивна
 

 

Доцент Минко Георгиев oт ВСИ и "Трафик нюз" и "Пловдив медия" съдени за реч на омразата.

 

 

Кантора "Костов и партньори" е процесуален защитник на адв.Атанас Костов, който непосредствено след местните избори в гр.Пловдив заведе общо три дела за омразна реч в Интернет. По две от делата ответници са медиите "Трафик нюз"(Traffic news) и "Пловдив медия", които освен че разпространяват в техни статии обидни и клеветнически обстоятелства за адв.Костов с цел да опетнят безупречната му репутацията му на топ юрист и кандидат кмет на коалиция "Демократична България", публично разпространиха и негови лични данни - в частност номерата на личния му автомобил.

 

В цялата злонамерено умишлена акция срещу адв.Костов бе нает и папарак, който да го следи и фотографира автомобила му - деяние, което също е част от предприетата защита с деликтен иск по чл.45 от ЗЗД. Искът срещу "Трафик нюз" е на обща стойност от 15000лв. неимуществени вреди, а срещу "Пловдив медия" 10000лв. неимуществени вреди. Запорирани са банкови сметки и на двете дружества.

 

Трето дело е наказателно от частноправен характер, като подсъдим е доцент Минко Георгиев - преподавател във ВСИ гр.Пловдив В рамките на предизборната кампания доцент Минко Георгиев(ВСИ) си позволи по особено арогантен начин(чрез псувни) да разпространи обидни и клеветнически коментари срещу адв.Костов както на своята лична страница във "Фейсбук", така и директно на на фен страницата на адв.Костов, като кандидат кмет на коалиция "Демократична България". Доцент Минко Георгиев бе окачествил кампанията на адв.Костов като "политическа педерастия", като постфактум, за да избегне наказателна отговорност бе представил всичко това като "литературно произведение", с твърдението, че бил написал есе! Есе на тема "педерсатия"! Колко "научно" г-н Минко Георгиев!

 

Наглостта и простащината на Минко Георгиев не спира до тук - той обяснява пред съда, че всъщност думите му не били насочени към адв.Костов, а към друг участник в изборния процес със същото име, макар, че всички данни сочат, че Минко Георгиев псува неприкрито онлайн точно кандидата за кмет на Пловдив от ДБ.

 

За това деяние Районен съд гр.Пловдив прие за съвместно разглеждане срещу доцент Минко Георгиев граждански иск в размер на 15000лв.  В оправдателната си защитна теза в съда, Минко Георгиев твърди, че да кажеш на някой, че е "педераст и че кариерата му се дължи на множеството мъжки легла, през които е минал"  не било обида, а есе и политическа критика и затова деянието му било несъставомерно. Искрено се молим "научната" кариерата на г-н Минко Георгиев да не е минала през множество мъжки легла, като "научно" се надяваме да приеме това наше съмнение като есе!

 

Адвокат Костов заяви, че ще дари събраната сума от обезщетенията по тези казуси на детското отделение в МБАЛ "Свети Георги" гр.Пловдив.

 

 

 

logo-footer_new.png
Пловдив
ул. Цоко Каблешков 10, ет.2
+359888915215
office@kostovpartners.bg
© 2024 Kostovpartners.bg. Всички права запазени. Уеб дизайн CreateDesigns