Работно време:
Пон - Пет: 9:00 - 18:00
Телефон:
+359 888 915 215
E-mail:
office@kostovpartners.bg

НОВИНИ

Кантора "Костов и партньори" спечели дело срещу Община гр.Пловдив за счупен крак.

Потребителски рейтинг: 1 / 5

Звезда активнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 

 

 

Кантора "Костов и партньори" спечели дело срещу Община гр.Пловдив за счупен крак.

На 17.05.2018 г. г-жа Делчовска е вървяла по улица „Оборище”, гр. Пловдив. Тя не е забелязала, че плочките на тротоара са разместени и повдигнати и се е спънала в една от тях и е паднала. В резултат на падането, тя си ударила десния крак и усетила изпукване и ужасно силна болка. Откарана е по спешност в дежурно травматологичното отделение на УМБАЛ “Св. Георги” гр. Пловдив, където се установило, че диагнозата на г-жа Делчовска е счупена дясна бедрена шийка с вклиняване.

Съгласно Заключението на Съдебно-медицинската експертиза, депозирана пред Районен съд, механизмът на настъпване на съответното увреждане е индиректен (огъвачен), като кракът на ищцата е отведен на вън при падането. Вещото лице след запознаване с медицинското досие на ищцата и цялата медицинска документация по делото установи, че ищцата е имала странични заболявания, но никое от тях не е допринесло за настъпването и степента на процесното травматологично увреждане.

По-късно е преместена в Окръжна болница в гр. Пловдив – МБАЛ „Пловдив” АД, където е приета за извършване на операция в отделението по „Ортопедия и травматология”, което съгласно СМЕ е и единственото лечение на такъв вид травма.. На 21.05.2018 г. е извършена операция – смяна на дясна тазобедрена става(най-голямата става в човешкото тяло, довод потвърден от медицинската експертиза), която както се установи от заключението на приетата по делото съдебно-медицинска експертиза е сложна и изключително тежка операция с продължително възстановяване и риск за живота на пациента. Г-жа Делчовска е трябвало да премине антибиотична, антитромботична и болкоуспокояваща терапия, както и болнична рехабилитация. Ищцата е изписана на 08.06.2018 г. от болницата, като кракът й следва да се възстанови в продължение на 6 месеца след операцията. Г-жа Делчовска се движи само с патерици в продължение на два месеца и не може да се обслужва сама, нито да извършва елементарни ежедневни дейности, като за нея се грижи съпруга й, което е отразено и в Заключението на вещото лице по СМЕ. И до настоящия момент ищцата накуцва с десния крак и има силни болки. 

По време на лечението си г-жа Делчовска извършва множество профилактични прегледи, изследвания и други спомагателни медицински процедури, включително извънболнична рехабилитация. Поради факта, че предвижването й сама е затруднено и й е трудно да се обслужва сама, непрекъснато е зависима от близките си, като задължително използва патерица. Всичко това води до емоционална подтиснатост, раздразнителност и изнервеност, вследствие на 24-часовите силни болки в десния й крак поради претърпяната оперативна интервенция. За целта й била назначена и медикаментозна терапия. 

От представените по делото доказателства пред Районен съд гр.Пловдив безспорно се установи, че общият размер на претърпените имуществени вреди от ищцата е в размер на 5 000 лева, а неимуществените вреди, изразяващи се в тежките психологически и физически болки и страдания, които г-жа Делчовска е претърпяла, се изразяват в претенцията от 2 000 лева. Общият присъден размер на обезщетението за г-жа Делчовска от Районен съд гр.Пловдив е в размер на 8300лв., в едно с адвокатските хонорари. Обезщетението е заплатено в пълен размер от ответника - Община гр.Пловдив.

 

 

 

 

 

 

logo-footer_new.png
Пловдив
ул. Цоко Каблешков 10, ет.2
+359888915215
office@kostovpartners.bg
© 2024 Kostovpartners.bg. Всички права запазени. Уеб дизайн CreateDesigns