Работно време:
Пон - Пет: 9:00 - 18:00
Телефон:
+359 888 915 215
E-mail:
office@kostovpartners.bg

НОВИНИ

КЗК започна проверка против "A1 България" за нелоялна конкуренция.

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 КЗК започна проверка против "A1 България" за нелоялна конкуренция. Адвокат по нелоялна конкуренция. 

Комисията за защита на конкуренцията проверява телекомуникационната компания "A1 България" ЕАД за евентуално извършено нарушение по глава седма от Закона за защита на конкуренцията. Това е видно от регистъра на антимонополната комисия, където е уточнено, че тя се е самосезирала. Производството е образувано на 2 юли, а предметът му е "Забрана за нелоялна конкуренция". Не са наложени санкции или временни действия срещу "A1 България".  

Глава седма от ресорния закон се отнася за увреждане на доброто име на конкурентите, въвеждане в заблуждение, забранява заблуждаваща и сравнителна реклама, имитацията, нелоялното привличане на клиенти, забранява разгласяването на производствени или търговски тайни и регламентира злоупотребата с по-силна позиция при договаряне. 

Междувременно от телекома съобщиха, че са получили временни честоти за 5G и започват тестове на реални приложения. Компанията вече е монтирала първата базова станция за 5G, след като получи тестови честоти от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за период от шест месеца.

 

 

 

 

 

 

 

logo-footer_new.png
Пловдив
ул. Цоко Каблешков 10, ет.2
+359888915215
office@kostovpartners.bg
© 2024 Kostovpartners.bg. Всички права запазени. Уеб дизайн CreateDesigns