Работно време:
Пон - Пет: 9:00 - 18:00
Телефон:
+359 888 915 215
E-mail:
office@kostovpartners.bg

НОВИНИ

Батаклиеви в съда за обида и клевета на адв.Атанас Костов.

Потребителски рейтинг: 1 / 5

Звезда активнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Батаклиеви в съда за обида и клевета на адв.Атанас Костов. 

На 25 юни от 10.30ч. в пловдивския Районен съд се проведе първото заседание по делото за обида и клевета на адв.Костов срещу Николета и Красимир Батаклиеви. Правният спор възникна поради случка от 8 април тази година, в която Батаклиеви обвиниха юриста, че е блъснал “тяхна кола” и че е паркирал пред “техни гаражи”, след което е ударил “тежък шамар” на Николета Батаклиева. Тези клеветнически данни бяха разпостранени чрез статии, отразяващи интервю на Николета Батаклиева и брат и Красимир в няколко медии – в.Марица, Dir.bg и Blitz.bg. 

Във въпросното съдебно заседание адв.Костов представи актуална справка от Търговския регистър, от която е видно, че колата, която се твърди “да е блъсната от него”(доказателства по темата липсват) не е собственост на Красимир Батаклиев, а на обявената в несъстоятелност фирма “Транс сити” АД. Другото клеветническо обстоятелство, което бе опровергано от Костов е, че Батаклиеви имат каквато и да е недвижима собственост, включително гаражи на въпросния адрес: ул.”Цоко Каблешков” №10. Наетият от Батаклиеви адвокат от хасковската адвокатска колегия представи по делото стар нотариален акт от 2015г. Той отдавна не отразява фактическото положение в имота и след като бе запитан от адв.Костов, дали продължава да настоява този документ да остане част от делото, въпреки че е тотално опроверган като съдържание от представените актуални справки от Имотния регистър, странно защо адвокатът на Батаклиеви реши, че този “документ” е важен за делото, може би най-вече поради факта, че е един от многото лъжливи факти в него.

С цел опровергаване тезата на адв.Костов, защитата на Батаклиеви представи и общо три медицински свидетелства от различни дати, издадени съответно от “Спешен кабинет” на УМБАЛ св.Георги, от “Съдебна медицина” и жена психиатър. Адвокат Костов заяви, че съдържанието на тези документи е неистинско и отразяват данни, неотговарящи на обективната истина за медицинското състоянието на Николета Батаклиева в различни периоди – 8, 9, 10 април, за различни “травми”.  Костов заяви, че никога не е докосвал Николета Батаклиеа и ще докаже това обстоятелство чрез допуснатите му 6 свидетеля, които са очевидци на случката. По повода адв.Костов поиска представяне и на запис от телефон 112, за да се установи, защо когато Николета Батаклиева се е обадила на този телефон е поискала за установяване на инцидента да дойде патрул на КАТ, а не е извикала линейка и патрул на полицията, които да установят “боят”, който уж й е нанесъл адвоката? Освен това като свидетели съдът допусна и двамата полицаи от КАТ, които все пак са присъствали лично на случката, за да установят дали Батаклиева наистина е имала някакви “физически увреди по лицето”(както тя твърди), дали “е била в шок”, имало ли е отправени обидни квалификации от страна Батаклиеви към Костов и т.н. Адвокат Костов заяви, че възнамерява да постави тримата лекари в очна ставка, за да установи как така за няколко дни състоянието на едно лице се променя динамично към “по-лошо”(според твърденията на Батаклиева), като това обстоятелство е удостоверено в три различни медицински документа.

Пред медиите адв.Костов заяви, че води серия от три дела срещу Батаклиеви – едно за самоуправство, извършено от тях в имота на ул.”Цоко Каблешков” №10, без да имат собственост в този имот, заключвайки двора в него, за да си паркират толкова важните за тях коли(очевиден фокус на живота им). Второто наказателно производство ,което в момента тече срещу Красимир Батаклиев в прокуратурата е за отправените заплахи срещу физическата цялост на адв.Костов. Адвокатът заяви, че Красимир Батаклиев го е приканвал да се бият, отваряйки мнимите “семейни гаражи”, където да се случи боя. “Това момче много държеше да се бием – никога не съм имал такива намерения”, заяви Костов.  

Делото за обида и клевета продължава на 9 септември от 13.30ч. Хасковският адвокат на Батаклиеви, заяви пред медиите, че за него тази дата е “голям празник” – така и не се разбра в какъв контекст. "Нямам субективно прецелване в сем. Батаклеви - искам да покажа, че всеки трябва да отстоява правата си срещу арогантността", заяви след делото адв.Атанас Костов.

 

 

logo-footer_new.png
Пловдив
ул. Цоко Каблешков 10, ет.2
+359888915215
office@kostovpartners.bg
© 2024 Kostovpartners.bg. Всички права запазени. Уеб дизайн CreateDesigns